Beacon Flash v1.0

My 3 favourite bugs

About image

Välkommen till Beacon Flash

Här besvaras tweets m.m.

This page layout has been in use since 2014-01-24.
This page was last updated: 2014-11-10 at 18:08 GMT

Aktuellt ämne:

Drick Citrus-juice!

Om tillagning.

Eftersom grapefrukt har en något besk smak har jag experimenterat för att få saften lite sötare. Ett tidigare försök gav en aning för mycket sötma och jag har nu gjort ett nytt försök. Lade samtidigt till ytterligare en citrusfrukt, nämligen en lime:

Pressade 2 st ganska stora grapefrukter från Jaffa samt en lime.
Kokade ihop en sockerlag av 2½ dl kranvatten och 1/4 dl ekologiskt rörsocker som jag blandade i saften. Det hela fick koka upp som hastigast och ställdes efter lite avkylning in, förvarat i en liten rostfri minikastrull med lock där saften tillagats, i kylen.
Konstaterade efter lagom lång avkylning i kylen, att saften smakade sagolikt gott. Huruvida den passar till en cocktail på Gin o grape har jag ännu inte provat även om jag har en flaska Gordons Dry stående någonstans.

Uppgraderat till två Grape, en Lime och en Citron.

Efter att ha festat på kombinationen två grape och en lime en tid satte jag till saften från en citron. Då detta visade sig bli lite väl beskt, tillsatte jag ytterligare sockerlag och efter att ha provat den nya blandningen en tid är jag alltså framme vid den här samlingen komponenter: Två grapefrukter, en lime och en citron. 2½ dl kranvatten ½ dl ekologiskt rörsocker.

Nytt försök till komposition: två grapefrukt och två apelsiner.

Med den här kompositionen blev smaken markant annorlunda men att värdera skillnaden blev svårt så det avvaktar jag med. Receptet ser alltså för tillfället ut så här: Två grapefrukter, två apelsiner. 2½ dl kranvatten ½ dl ekologiskt rörsocker.

Sila gärna bort rester via relativt finmaskig sil efter olika steg i beredningen - man ser efter hand hur grumligheten i blandningen ser ut.


2014-05-09 Juicen slut och citruslagret ej ordentligt uppdaterat - framför allt fanns inga grapefrukter kvar hemma.

Hade dock 2 Jaffa-apelsiner, 3 citroner, varav en ekologiskt odlad och uppvisande tecken på att snart behöva användas. Även bland mina 3 limefrukter fanns en som stod på tur att behöva användas - även den var ekologiskt odlad. Så jag satte igång att göra iordning juice baserad på:
De två apelsinerna, citronen och limefrukten. Visst saknar man den bittra smaken av grapefrukten men resultatet blev ändå utmärkt sedan jag sockerkompenserat för citronen. Mängden vatten till denna blandning blev återigen 2½ dl och socker en hel dl.

2014-05-23 Ny blandning

1 grapefrukt (Har ännu ej hittat ekologiskt odlad sådan).
2 ekologiskt odlade apelsiner
2 ekologiskt odlade limefrukter
3/4 dl rörsocker
3 dl kranvatten.
Detta tycker jag blev en riktigt lyckad blandning!

2014-07-05 En mer utspädd och mindre söt blandning

1 grapefrukt (Har ännu ej hittat ekologiskt odlad sådan).
1 ekologiskt odlad apelsin
1 ekologiskt odlad citron
1 ekologiskt odlad limefrukt
½ dl rörsocker
5 dl kranvatten.
Detta var kanske ett steg mot den perfekta blandningen!

2014-11-10 Nu ett försök med enbart citroner

4 ekologiskt odlade citroner
1 dl rörsocker
5-7 dl kranvatten.
Lyckat försök - provade med 5 dl vatten - 7-10 dl hade troligen också gått bra.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fil:Citrus_paradisi_(Grapefruit,_pink)_white_bg.jpg http://www.fotoakuten.se/gratisbilder_foto-105.html © http://johannapausini.com © http://www.fotoakuten.se/gratisbilder_foto-128.html

Diverse länkar:

Beacon Home

Copyright ©2014, Beacon
Svara gärna via Twitter! @beablanche

Valid XHTML 1.0 Transitional Valid CSS!

Purpose of Beacon Flash