N U T I L L H T M L 5 ! This page was last updated: 2014-07-20 at 17:04 GMT

Detta är en högst tillfällig web-sida och skall, såsom utlovats den 2 augusti i en Tweet (ett Twitter-inlägg) till Maria Wetterstrand, visa ett recept på vegetarisk pastasås. Bilden med receptet sparade jag för några år sedan tillsammans med länken till receptsidan. Tyvärr har den gamla länken upphört att gälla och det är därför fn ej möjligt att ge en källreferens och komplettering härvidlag kommer att göras snarast möjligt. Skulle sidan med receptet visa sig bli väl emottagen, så kommer en länk från ingången på min hemsida http://beacon.se att anordnas och fn gäller den direkta länken http://beacon.se/ps_5.html

En eloge går till kvinnan som publicerade receptet och vars man enligt bildtexten tydligen är källan till detsamma:

Vegetarisk Pastasås

Efter att under några få år använt receptet för favoriträtten i min kosthållning, så kan jag bidra med några kommentarer utifrån erfarenheterna:
I stället för att använda vitlök använder jag ICA´s krossade tomater med chili (400g i pappförpackning) och som olja duger kallpressad rapsolja bra. Medelstora krav- och närodlade morötter rekommenderas! Den färdiga såsen verkar klara sig förvånansvärt bra i kylskåp under ganska många dagar och lämpar sig alltså även för enmanskosthåll om man vill låta några få dagar passera mellan målen.
Inför måltiden kokar jag upp en portion kravmärkt spaghetti med koktid 8 till 12 minuter (beroende på inköpsställen mm). Vid värmningen av såsportionen tillsätter jag en knivsudd cayennepeppar samt en skvätt vanlig färsk grädde ( i stället för 'creme fraiche'). Under tiden river jag ca ½-1 dl ost att placera över den varma färdigkokta spaghettin. Såsen hälls över pastan med den av värmen smältande osten. Med ett glas halvtorrt kravmärkt vitt vin har man så en festmåltid!
Vel bekomme! --- Mahlzeit! --- Goed bekomme! --- Smaklig måltid!

Valid XHTML 1.0 Transitional