This page was last updated: 2012-04-23 at 5:56 AM

Detta är ett utdrag ur Tove Lifvendahls Food and drinks på hennes web-sida och beskriver hur man gör koreansk grönsakspannkaka. Min lilla gjutjärnsstekpanna från sent 1800tal eller tidigt 1900tal, som svärmor förärat mig och min fru för ett par decennier sedan, passar bra för en som är liten i maten och jag använde den för att prova Toves recept, med en tredjedel av ingredienserna: 1 ägg, en tredjedel av normalstor paprika, zuccini, purjolök etc.

Koreansk grönsakspannkaka Pannan på spisen

Tillagningen förlöpte väl och rätten kommer sannolikt att förekomma frekvent i mitt enmanskosthåll.

Tipset att använda skärbrädan sparar jag till något tillfälle, när min andra stekpanna, som är lite större, skall användas - här hade jag tillbång till ett grytlock, som passade bra till den lilla pannan och vändningen av pannkakan lyckades.

Det ägg jag använde till den här enmansportionen var ganska litet och jag ska' nog prova att använda två små eller ett stort ägg nästa gång. Den olja jag brukar använda är kallpressad rapsolja - så även den här gången och det verkade passa bra för min smak.

Dippsåsen hade jag tänkt prova samtidigt, men all soja i min ICA-butik tycktes vara av en mörk sort - personalen hjälpte mig att söka på hyllorna. Den ljusa sojan får jag nog söka i en annan butik.

Vel bekomme! --- Mahlzeit! --- Goed bekomme! --- Smaklig måltid!

Valid XHTML 1.0 Transitional